Teollisuuden mittauspalvelua

Puolueettoman tahon mittauspalvelua teollisuuden tarpeisiin

Tarjoamme teollisuuden mittauspalvelua yritysten ja julkisen puolen tarpeisiin. Asiakaskuntaamme kuuluvat niin pienet konepajat, tehtaat, ydinvoimalat kuin ilmailu- ja avaruustekniikkaa tuottavat teollisuuden ammattilaiset. Toimimme koko Suomen alueella, Pohjoismaissa ja Baltian alueella.

Suoritamme parhaalla ja tarkoituksenmukaisimmalla saatavissa olevalla mittauskalustolla ja ohjelmistoilla 3D-mittauksia, linjauksia ja tilavuusmittauksia kuten erilaisten koneistettujen kappaleiden mittatarkastuksia, säiliöiden tilavuuskalibrointeja ja geometrisia määrityksiä, pyöreiden laitteiden ja kappaleiden tarkastuksia (mm. rumpuja, pulppereita, jne.) sekä teräsrakenteiden tarkastuksia ja -asennuksia.

Toimimme aina ns. kolmannen osapuolen asiantuntijana, täysin puolueettomasti ja riippumattomasti. 


Nopeutta, tarkkuutta ja luotettavuutta mittaamiseen 3D-koordinaattimittauksella

3D-koordinaattimittaus on ajanmukainen tapa mitata erimuotoisia kohteita suurella tarkkuudella. Mittaus antaa paljon arvokasta tietoa laitteiden säätöä ja optimointia varten. Ammattilaisen säätämät laitteet ovat pitkäikäisiä ja toimintavarmoja. 

3D-koordinaattimittausmittaus soveltuu erityisesti luotettavien ja tarkkojen mittaustulosten vaatimien kohteiden tarkastukseen ja tilanteeseen, jossa kohteen siirtäminen mittauksen ajaksi ei onnistu. 3D-mittauksesta on hyötyä tilanteessa, jolloin tarkastetaan kohteen mittojen soveltuvuutta tiettyyn sijoituspaikkaan ennen kohteen asentamista esimerkiksi esivalmisteita tehdessä.

Käytämme 3D-koordinaattimittauksissa sveitsiläistä tarkkaa ja luotettavaa Leica AT402 laserseurainta, Leica B-Propea, Leica MS50 -takymetria ja Spatial Analyzer -koordinaattien mittaus- ja analysointiohjelmaa, joka toimii on-line -periaatteella. Tällöin tulokset ovat tarvittaessa saman tien käytettävissä.

Nivelvarsimittalaitteella, ROMER Absolute Arm 7525 Si, suoritamme pienempien kohteiden skannauksia mittalaitteeseen integroidulla skannerilla tai mittapäällä. Yhdistettynä Leica AT402 laserseuraimeen, saamme ison 3D-koordinaattimittausjärjestelmän, jolla voidaan mitata jopa halkaisijaltaan 360 m olevan pallon sisällä erittäin tarkasti sekä pisteinä, että skannattuina pistepilvinä ! Mittausdatan käsittelyssä käytämme Polyworks Inspector Premium -ohjelmaa, joka on erikoisesti skannatun aineiston (pistepilvien) käsittelyyn suunniteltu.

Käyttämämme kojeet on aina kalibroitu akkreditoidussa tai kansallisessa mittanormaalilaboratoriossa, jolloin kalibroinnit ovat kansainvälisesti jäljitettävissä. Ohjelmamme ovat verifioituja, jolloin voimme taata mittaustulosten oikeellisuuden ja luotettavuuden antamamme epävarmuuden puitteissa.

Tyypillisä mittauskohteita on mm. :

 • Turbiinien ja generaattorien linjaukset
 • Turbiinien on-site koneistusmittaukset
 • Koneistetut kappaleet
 • Hitsatut teräsrakenteet
 • Pyörivät rummut ja -uunit
 • Säiliöiden tilavuus- ja geometriamittaukset (mm. pystyasentoiset lieriösäiliöt, makaavat "sikari" säiliöt, pallosäiliöt) ja laskennat
 • Koneiden- ja laitteiden asennus- ja tarkastusmittaukset
 • Ilmailu-, avaruus- ja ajoneuvoteollisuuden jigien ja tuotteiden tarkastus- ja asennusmittaukset
 • Asennusvalvontaa
 • Kohteiden skannaukset
 • Vesivoimalaitteiden tarkastus- ja asennusmittaukset

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.