Teollisuuden mittauspalvelu

Puolueettoman tahon mittauspalvelua teollisuuden tarpeisiin

Ydinpalveluitamme ovat kalibroinnin ohella teollisuuden mittauspalvelu, jota teemme vuosikymmenten kokemuksella yrityksille sekä julkisen puolen tarpeisiin pääasiassa Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltian alueella. Tarvittessa myös koko planeettamme alueella. Ammattitaidon ja koulutuksen ohella vuosien aikana kartutettu hiljainen tietotaito on alallamme merkittävässä asemassa, ja meiltä sitä löytyy; asiakaskuntaamme kuuluvatkin kaikenkokoiset asiakkaat aina pienistä konepajoista niin tehtaisiin, ydinvoimaloihin, kuin ilmailu- ja avaruustekniikkaa tuottaviin teollisuuden ammattilaisiinkin asti.

Tärkeimpiä perusperiaatteitamme on, että toimimme aina ns. kolmannen osapuolen asiantuntijana, täysin puolueettomasti ja riippumattomasti. Voit siis todella luottaa raportoimiimme mittaustuloksiin ja laatia sekä toteuttaa tarvittavat toimenpiteet meiltä saatujen mittaustulosten perusteella. Olemme alan kokeneimpia toimijoita, joilta teollisuuden mittauspalvelu sujuu aina luotettavasti, tarkasti ja ammattitaidolla. Joustavuus on eräs ominaisuuksistamme, jota asiakkaat osaavat arvostaa ! Ota yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää.


Tarjoamamme mittauspalvelu pähkinänkuoressa

Suoritamme parhaalla ja tarkoituksenmukaisimmalla saatavissa olevalla mittauskalustolla ja ohjelmistoilla 3D-mittauksia, linjauksia ja tilavuusmittauksia kuten erilaisten koneistettujen kappaleiden mittatarkastuksia, säiliöiden tilavuuskalibrointeja ja geometrisia määrityksiä, pyöreiden laitteiden ja kappaleiden tarkastuksia (mm. rumpuja, pulppereita, uuneja jne.) sekä teräsrakenteiden tarkastuksia ja -asennuksia.

Toimimme koko Suomen alueella, Pohjoismaissa ja Baltian alueella tarjoten mittauspalvelut moninaiselle joukolle asiakkaita aina pienistä konepajoista avaruustekniikan tuottajiin. Tarvittaessa kauttamme saatte myös asennus-, säätö- ja korjauspalvelun laitteillenne (mm. pyörivien uunien ja rumpujen säätö- ja korjauspalvelu, on-site koneistuspalvelut).

3D-mittauspalvelu on tarkka ja luotettava

3D-mittauspalvelu on moderni keino mitata, skannata ja mallintaa monimuotoisia esineitä tarkasti ja nopeasti. Mittauksen avulla voidaan helposti optimoida eri laitteiden asetuksia ja säätöjä hyvin vähällä vaivalla, mikä tuo usein merkittäviä säästöjä tilaajalle. Perinteisiin mittausmenetelmiin verrattuna 3D-mittauspalvelu säästää aikaa jopa 70 %, joten se onkin kustannustehokkaimpia tapoja mitata erilaisia laitteita, esineitä ja kappaleita.

Helppokäyttöistä mittausmenetelmää voidaan soveltaa useille erilaisille teollisuuden aloille. 3D-mittaus soveltuu erityisesti luotettavien ja tarkkojen mittaustulosten vaatimien kohteiden tarkastukseen ja tilanteeseen, jossa kohteen siirtäminen mittauksen ajaksi ei onnistu.

Erityisesti 3D-mittauksesta on hyötyä tilanteissa, jolloin tarkastetaan kohteen mittojen soveltuvuutta tiettyyn sijoituspaikkaan ennen kohteen asentamista esimerkiksi esivalmisteita tehdessä.

Mittauspalvelua voit hyödyntää esimerkiksi seuraavissa kohteissa:

 • Turbiinien ja generaattorien linjaukset
 • Turbiinipetien on-site koneistusmittaukset
 • Koneistetut kappaleet
 • Hitsatut teräsrakenteet
 • Pyörivät rummut ja -uunit (säätö ja korjaus)
 • Säiliöiden tilavuus- ja geometriamittaukset (mm. pystyasentoiset lieriösäiliöt, makaavat "sikari" säiliöt, pallosäiliöt) ja laskennat
 • Koneiden- ja laitteiden asennus- ja tarkastusmittaukset
 • Ilmailu-, avaruus- ja ajoneuvoteollisuuden jigien ja tuotteiden tarkastus- ja asennusmittaukset
 • Asennusvalvontaa
 • Kohteiden skannaukset
 • Vesivoimalaitteiden tarkastus- ja asennusmittaukset

Moderni 3D-mittalaite antaa tarkat tulokset reaaliajassa

3D-mittalaite on ajanmukainen tapa mitata erimuotoisia kohteita suurella tarkkuudella. Mittalaite koostuu yleensä laserista ja/tai skanneriosasta sekä siihen kytketystä tietokoneesta, jonne skannauksesta saatavat tiedot siirtyvät reaaliajassa. 3D-mittalaite sopii erityisen hyvin sileiden pintojen ja yksinkertaisten muotojen skannaukseen, mutta soveltuu toki myös monitahoisten ja yksityiskohtaistenkin esineiden ja kappaleiden mittaukseen; tästä syystä 3D-tekniikkaa hyödyntävä mittauspalvelu on erityisen hyödyllinen teollisuuden käytössä, jossa on pystyttävä mittaamaan erimuotoisia ja -mallisia kappaleita tarkasti.

Erityisesti vanhoja laitteita tai kappaleita, joista puuttuu piirustukset, voidaan 3D-mittalaitteen avulla helposti muuttaa nykyaikaiseen CAD-muotoon.

3D-mittalaitteen avulla mittauksen tulokset ovat käytettävissä reaaliajassa; mittauskoje on kytketty tietokoneeseen, jonne tiedot siirtyvät välittömästi tarkasteltaviksi ja hyödynnettäviksi. 3D-mittauksen tuloksista tuotetaan graafinen raportti, jolloin mittaustulosten vertaaminen on helppoa.

Käytämme 3D-mittauksissa sveitsiläistä, tarkkaa ja luotettavaa Leica AT402 -laserseurainta, PolyWorks 3D-koordinaattien mittaus-, laskenta- ja mallinnusohjelmaa sekä Spatial Analyzer -koordinaattien mittaus- ja analysointiohjelmaa, joka toimii online -periaatteella. Tällöin tulokset ovat tarvittaessa saman tien käytettävissä.

Käyttämämme kojeet on aina kalibroitu akkreditoidussa tai kansallisessa mittanormaalilaboratoriossa, jolloin kalibroinnit ovat kansainvälisesti jäljitettävissä. Ohjelmamme ovat verifioituja, jolloin voimme taata mittaustulosten oikeellisuuden ja luotettavuuden antamamme epävarmuuden puitteissa.

Leica AT402

Yleensä mittauspalvelu toimii vain sisätiloissa, sillä 3D-mittalaitteet ovat hyvin herkkiä sääolosuhteille, kuten ilmavirtauksille ja lämpötilojen vaihtelulle. Käytössämme oleva huippulaadukas sveitsiläinen Leica AT402 -laserseurain mahdollistaa kuitenkin mittaukset myös ulkona. Laitteen etäisyydenmittaustarkkuus parempi kuin ±10µ / 160m, ja edistyksellisen teleskooppirotaation avulla laitteen on mahdollista mitata 360⁰ horisontaalisesti ja 290⁰ vertikaalisesti.

Spatial Analyzer

Spatial Analyzer on 3D-koordinaattien mittaus- ja analysointiohjelmisto, jota voidaan käyttää välineestä riippumatta. Spatial Analyzerin avulla voidaan integroida tietoja useista laitteista ja suorittaa monimutkaisia tehtäviä helposti ja nopeasti; näin parannetaan kustannustehokkuutta ja tuottavuutta. Spatial Analyzer toimii online-periaatteella, joten kaikki tiedot ovat käytettävissä reaaliaikaisesti.

PolyWorks

PolyWorks on Spatial Analyzerin tapaan 3D-koordinaattien mittausohjelmisto, mutta PolyWorksilla voidaan tehdä myös laskentaa ja mallinnuksia. PolyWorksin avulla voidaan muun muassa diagnosoida valmistus- ja kokoonpanotietoja, ohjata valmistusta ja kokoonpanoa ja valvoa tuotteiden laatua mittaustulosten avulla.

Lue lisää käyttämistämme laitteista täältä.

Kiinnostuitko?

Tilaa teollisuuden mittauspalvelu kokeneelta ammattilaiselta.

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.